2009-08-03 15:40:54• hírek • Parajdi Andrea

Irányt szabnak a fejlesztéseknek

Uniós finanszírozást nyert Szatmár megye egy középtávú fejlesztési stratégiai terv elkészítésére. A kötelező procedúrák befejeztével, vélhetően ősz folyamán hozzákezdenek a dokumentum részletes kidolgozásához.

Múlt héten kapott értesítést a Szatmár Megyei Tanács arról, hogy pozitívan bírálták el azt a 457 ezer lejes pályázatot, amely a megye középtávú fejlesztési stratégiai tervének kidolgozására kért finanszírozást. Napjainkban szinte már lehetetlen stratégiai terv nélkül ütemes és hasznos fejlesztésekről beszélni.

Léteznie kell egy minden ágazatra kiterjedő dokumentumnak, amely irányt szab a megye fejlődésének. Egy ilyen terv elkészítése azonban rengeteg pénzbe és munkába kerül. A Szatmár Megyei Tanács sikeresen pályázott, így hamarosan hozzáláthat a 21 hónapon át tartó feladathoz, amely elsőként egy állapotfelméréssel veszi kezdetét.

-Szatmár megyének jelenleg csak az egyes ágazatokra van fejlesztési stratégiája. Ezúttal összeállítunk egy olyan dokumentumot, amely a víz-, és szennyvízgazdálkodástól kezdve, az infrastruktúrán át, a turizmusig minden ágazatra lebomlik majd. Lesz egy olyan koncepciónk, amely majd illeszkedni fog az unió hét évenkénti programjaihoz - mondja Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője.

Mint megtudtuk rövid időn belül aláírják a finanszírozási szerződést, ezután pedig közbeszerzést hirdetnek meg. Leghamarabb ősztől kezdődhet el a megye középtávú fejlesztési stratégiai tervének a kidolgozása, amelyből 10-15 szakember veszi ki a részét.



Ősztől elkezdik Szatmár megye fejlesztési stratégiai tervének az összeállítását - tájékoztatott Pataki Csaba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: